Obefintliga bloggare, del II


Igår ställde jag frågan om ”Alicio Hernandez” verkligen finns.

Inatt har kommentarer och mail droppat in.. De är dock av den karaktären att de inte passar en blogg utan mer papperskorgen eller f.v.b. polismyndigheten.

Men.. Får man inte undra vilka som ligger bakom en blogg, och vilken agenda de har?


15 svar till “Obefintliga bloggare, del II”

  1. ”De är dock av den karaktären att de inte passar en blogg utan mer papperskorgen eller f.v.b. polismyndigheten.”

    Kanske inte så roligt egentligen, men det är ju faktiskt helt bisarrt. Du verkar ha kommit något på spåren som kanske vill undvika upptäkt…

  2. Ja, det brukar vara poppis att skjuta budbäraren. Att bara genom att ställa frågan ge upphov till såna fasoner gör ju att man börjar undra. Ligger det en gravad hund nånstans?

  3. Jag tycker din häxjakt börjar kännas obehaglig jinge. Ska du kräva att Chadie omedelbart uppger sitt riktiga namn oxå?

  4. Ja minsann. Nu när jag kom hem hade jag ytterligare ett par käcka meddelanden från en anonym person.. Men något svar på den frågan jag ställde har jag inte fått. Men det är ju oxo ett sorts svar.

  5. Jaså du heter EMMA idag. I natt hette du ju något annat när du ljög ihop en massa skit om mig. Nä, Chadie behöver jag inte kolla nåt om alls faktiskt. Det är inte ALIAS jag vänder mig emot, det är folk med dold agenda jag reagerar på. Människor (som du t.e.x.) som inte TÖRS använda rätt namn. Jag kommer ev att blogga det du skrev inatt oxo. Lägger ut det med traceback och hela midevitten..

  6. Emma: Chadie har såvitt jag vet inte skrivit på någon namnlista under det namnet. Sedan undrar jag över det där med häxjakt?

  7. Häxjakt eller inte, men nog verkar det lite fanatiskt att kolla upp en sån sak med skatteverket och hela apparaten. För mycket fritid, som sagt? Jag skriver under namnlistor med falskt namn ideligen. Senast fick morsans hund skriva på ett upprop för ökade bidrag till Stadsteatern. Tycker ditt tonläge är lite obehagligt, faktiskt. Lite… fanatiskt. Man FÅR vara anonym, det är det fina i kråksången.

  8. Tycker jycken att det är ok att skriva på namnlistor är det väl helt ok kan jag tycka. Det är väl en sak mellan vovven och teatern. Det verkar ju inte vara så himla seriöst, men det är ju mindre viktigt. Men utsätts man för buntvis med anonyma personangrepp så blir man nyfiken. Dessutom så handlar det om personangrepp som klart faller under ”förtal” men det känns som felaktigt resursutnyttjande att dra in myndigheterna enligt min åsikt.

  9. Jinges enkla fråga om anonyma bloggar
    Det är intressant att pÃ¥ ett omrÃ¥de som borde vara en ungdomens tummelplats sÃ¥ är dagens mest innovative svenske bloggare en man som beskriver sig sjäv som morfar. Jag tycker själv att Jinge har gjort mer för att förnya den svenska bloggosfä…

  10. Det är ju tråkigt att höra att du fått ta del av sådana tråkiga kommentarer, men själva upptäckten i sig är ju på något sätt unik och sensationell. Att en bloggare visar sig under fiktiva namn är inte ovanligt i den internationella bloggosfären, men jag har iaf aldrig hört om detta i just den svenska. Det är min ohörda lilla åsikt att du lyckats belysa ett just nu obefintligt bekymmer, men som ändå kan växa till ett potentiellt problem i framtiden. När folk ventilerar sina åsikter anonymt förlorar dem samtidigt sin styrka, sin förmåga att påverka därför är det viktigt att det sådana här saker belyses och lyfts fram. Tack för ordet.

  11. Carina: För mycket fritid? Det tar inte så lång tid att ringa till skatteverket och fråga. Att göra det + några googlerundor skulle jag fixa på under en kvart.

    Standard för övrigt att alltid klaga på att folk har för mycket tid om de sticker ut lite…

    Jag tycker det Jinge har gjort är intressant, och den aggressiva responsen gör det hela spännande. Vad är det som sker egentligen?

  12. Jag tycker att det finns en viss trygghet i att vara lite anonym, för då kan man tala direkt från hjärtat. Jag får lite panik av att folk som känner mig i verkliga livet skulle kunna se allt jag har skrivit på olika platser.

  13. Du menar att folk som känner dig IRL inte skulle klara av det ”du verkligen tycker” ? Ajajajaj…. Är det sådana problem med att vara nyliberal.. :-P Folk i min omgivning kan ju surfa hit, så de får väl vänja sig eller hoppa åt nåt håll.. :-P